Dagen som forandret alt


Stillhet forstås her som en bevissthetstilstand uten mentalt støy eller uro. Mitt første glimt av stillheten opplevde jeg under en ski ekspedisjon til Nordpolen i 2011


Midt ute på en tilsynelatende frossen råk, kollapser isen under meg. Jeg kjenner det iskalde vannet trenge igjennom bekledningen. Det neste som skjer er at stemmen i hodet mitt sier «Steffen, nå kommer du til å dø!»


Så kom flere panikkbevegelser - før alt ble helt stille. Ikke en eneste tanke, ingen frykt, ingen følelse av kaldt eller varmt.

Det var først etter at jeg på en mirakuløs måte hadde kommet meg opp på isen; stemmen i hodet våknet til liv igjen.


«Hva f... er det du driver med, nå kommer du til å fryse i hjel...»

Samtidig med stemmen kom frykten og følelsene tilbake - stillheten ble borte.


Det skulle gå 4 år før jeg opplevde stillheten igjen. Etter flere år med psykiske lidelser «våknet» jeg radikalt forandret på en grusvei inne på Finnskogen. Siden da har jeg ikke en eneste dag følt uro, angst, depresjon, frykt eller kjedsomhet. Uansett hva som skjer og hvilken situasjon jeg befinner meg i - opplever jeg stillhet.Jeg har brukt over 10 tusen timer på å spørre menneskene på bildet over spørsmål om hva som har skjedd med meg. Fundamentalt viktigere har det vært at jeg har brukt over dobbelt så mye tid på å stille meg selv de samme spørsmålene.


Etter utallige ekspedisjoner i eget hode har jeg kommet til erkjennelsen om at stillheten alltid har vært der, er der - og aldri kan forsvinne!


Hvordan du kan oppleve stillheten her og nå?

De fleste trenger en metode. Metode betyr å følge en bestemt vei mot et mål. Tankemester metoden er bygget på oppskrift, fornuft og opplevelse.

Dette er ikke noe svevende filosofiske eller åndelige greier. Dette er en bevissthetstilstand som er tilgjengelig for alle mennesker her og nå.


Steffen Dahl

Booking/info: steffen@tankemester.no

© 2020 Tankemester.no

  • YouTube - svarte sirkelen